Geir Johnson tildelt ærespris i Vietnam


Posted on November 5th, by Nina Hodneland in News, Nyhet, Projects. Comments Off on Geir Johnson tildelt ærespris i Vietnam

A73Y0052

Grunnlegger og kunstnerisk leder for Transposition, Geir Johnson, er tildelt ærespris og medalje av Vietnams Kulturdepartement for hans innsats for kultursamarbeidet mellom Norge og Vietnam gjennom 10 år.

Prisen ble utdelt i Kulturdepartementet i Hanoi av visekulturminister Le Khanh Hai, og Transpositions partnere og stab var stolte tilstede på seremonien. – Dette ser vi som en stor anerkjennelse for Johnson, og hele Transposition-programmet, sier en entusiastisk Steinar Larsen, daglig leder i TrondheimSolistene.

Den Kongelige Norske ambassaden i Hanoi gratulerer Geir Johnson og Transposition. Geir Johnson selv håper anerkjennelsen fra kulturministeriet i Vietnam kan lede til en fortsettelse for Transposition.

Det er selvsagt en ære å bli satt pris på av et annet lands regjering, sier Johnson. – Å arbeide med Vietnams største musikkinstitusjoner har vært en stor opplevelse, både faglig utfordrende, menneskelig givende og kunstnerisk stimulerende gjennom samtlige ti år. Transposition har oppnådd flotte resultater i samspillet mellom vietnamesiske og norske musikkinstitusjoner, og den langsiktige effekten av arbeidet vil nok bli enda større om vi får lov til å fortsette.

I 2006 initierte Geir Johnson det første pilotprosjektet i det som senere har blitt Transposition, et kulturbistandsprogram der 11 organisasjoner i Norge og Vietnam samarbeider om kompetanseheving for musikkstudenter, profesjonelle utøvere, samt innad i administrasjonene (for produsenter, ledelse mm.)

Siden 2007 har Transposition-programmet gjennomført over 300 samarbeidsprosjekter. Prosjektet er finansiert av partnerne, med støtte fra Utenriksdepartementet.

Transposition er et musikkutrykk som betyr å overføre noe, for eksempel en melodi, fra ett sted til et annet. I Transposition-programmet overføres både kunnskap og musikkopplevelser mellom Norge og Vietnam. Programmets mål har vært å utvikle talent i Vietnam, og samtidig øke kunnskap, fremføringskompetanse og administrativ gjennomføringsevne hos partnerorganisasjonene.

Comments are closed.